Μελέτη Προώθησης της Ψηφιακής Μετάβασης της Περιφέρειας Αττικής
Υλοποίηση του Υποέργου 7, «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης για τη μελέτη προώθησης της ψηφιακής μετάβασης της οργάνωσης, της λειτουργίας και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής» στο πλαίσιο της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την ΠΠ 2021 – 2027». (Κωδικός ΟΠΣ: 5145430)
Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ψηφιακής μετάβασης, οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.
Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η κατάρτιση προτεινόμενης στρατηγικής ψηφιακής μετάβασης της οργάνωσης, της λειτουργίας και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, ξεκινώντας από πλήρη διερεύνηση του υφιστάμενου επιπέδου ανάπτυξης των ψηφιακών υποδομών, διαδικασιών και υπηρεσιών και εντοπισμό παρεμβάσεων και έργων στην ίδια κατεύθυνση που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η μελέτη θα καταλήξει στην κατάρτιση της προτεινόμενης στρατηγικής για την ψηφιακή μετάβαση της Περιφέρειας Αττικής και στον προσδιορισμό ενός οδικού χάρτη με τις αντίστοιχες δράσεις και το απαιτούμενο κόστος.
Σκοπός της μελέτης είναι να δώσει τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο πλάνο δράσης για την προώθηση της ψηφιακής μετάβασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Περιφέρεια Αττικής. Το πλάνο δράσης θα εμπεριέχει προτάσεις έργων και δράσεων, με αξιολόγηση των τεχνολογικών χαρακτηριστικών τους και των απαιτήσεων ανάπτυξης/εγκατάστασης, καθώς επίσης και το μεθοδολογικό πλάνο για την ανάπτυξη, την προσαρμογή και την ενσωμάτωσή τους στο προτεινόμενο μοντέλο λειτουργίας της Περιφέρειας.
Η Πράξη «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την ΠΠ 2021 – 2027» εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Τεχνική Υποστήριξη της Εφαρμογής (ΕΤΠΑ)», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος.